LITERATUUR in de boekhandel
ZATERDAG 25 NOVEMBER 16.00 UUR
BOEKENBORREL Zelden waren de recensenten het in hun lof uitingen zo met elkaar eens als in de recensies over De onzichtbaren, de tweede roman van Frank Nellen. Zaterdag 25 november is de schrijver een van de gasten in praatprogramma De Boekenborrel in boekhandel Van der Velden van Dam in Heerlen.
Frank Nellen is jurist en econoom. Hij doceert aan de Universiteit Maastricht en werkt als fiscalist. Als schrijver maakte hij zijn debuut met de roman Land van dadels en prinsen, maar met De Onzichtbaren, dat speelt in Oekraïne ten tijde van een afbrokkelend Sovjet-imperium, beleeft hij zijn grote doorbraak. De Volkskrant noemt het ‘een enerverend verhaal’, De Limburger ‘een gedurfd meesterwerk’ en de NRC noemt Frank Nellen ‘een groot verteller’.
Ook te gast is Wim Thijssen die een boek schreef over Jos Pelzer. Hij speelde bijna dertig jaar een centrale rol als bestuurder van de Katholieke Mijnwerkersbond, maar aan zijn glanzende carrière kwam in 1943 abrupt een einde vanwege vermeende collaboratie met de bezetter.
Derde gast is Zindzi Slegers. Zij is initiatiefneemster en uitgeefster van het gratis magazine (B)RUIS. Voor Slegers begon het als afstudeerproject voor de opleiding grafische vormgeving, maar inmiddels is het magazine een blijvertje in Heerlen. Dick Gebuys bespreekt wederom een klassieker uit de Nederlandse literatuur. Deze keer De stille plantage van Albert Helman.

De Boekenborrel begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.
Stacks Image 7513
Stacks Image 7518
Stacks Image 7514
           


webdesign: - Quarks multimedia en marketing