EXPOSITIE
Stacks Image 7232
GALERIE VAN DAM
Vanaf zondag 12 november t/m zondag 31 december is de expositie (gratis) te bezoeken: RIEKIE SINTZEN EN TON FRANSSEN.
Stacks Image 7548
Stacks Image 7545
DUO-EXPOSITIE
Met de duo-expositie van Riekie Sintzen (Mechelen) en Ton Franssen (Vaals/Maastricht) brengt galerie Van Dam twee Limburgse kunstenaars samen die elkaar kennen van hun gezamenlijke middelbare schooltijd rond 1970 in Vaals en van de kunstacademie in Maastricht, maar die nooit samen hebben geëxposeerd.
RIEKIE SINTZEN
Tot 1999 was het schilderwerk van Riekie Sintzen sterk expressief. Daarna werd haar werk dieper. Het verhuizen naar een klein atelier aan huis had veel invloed op Sintzens werk. De kleinere ruimte bracht haar dichter bij haar werk. Bovenal ligt dat atelier dichtbij de door haar zo geliefde Geul. De rivier en het omringende landschap zijn duidelijk aanwezig in haar vilt met zijde doeken. In galerie Van Dam toont Riekie Sintzen verhalend werk.
Stacks Image 7560
Stacks Image 7557
Stacks Image 7553
Stacks Image 7550
TON FRANSSEN
Ton Franssen wil dat alle figuratie in zijn schilderwerk voor iedere toeschouwer een eigen emotionele betekenis heeft. De afbeeldingen noemt hij chiffren. Franssen is verliefd op de schoonheid van de vormen van mens, dier en natuur. Deze inspiratiebron neemt hij als basis om zijn irrationele beeldgedichten vorm te geven. In galerie Van Dam toont Ton Franssen vooral werk met als uitgangspunt het paard als stijlfiguur voor de tijd.           

           


webdesign: - Quarks multimedia en marketing