EXPOSITIE Slavko Dujić
Stacks Image 7232
GALERIE VAN DAM
Van zondag 26 februari t/m zondag 7 april is de expositie (gratis) te bezoeken: Slavko Dujić, leven voor de kunst
Bekijk hier een impressie van Slavko's kunst…
Stacks Image 7548
Stacks Image 7545
De expositie ‘Slavko Dujić, leven voor de kunst’ is van 26 februari tot en met 7 april dagelijks te bezoeken tijdens openingsuren van boekhandel Van der Velden van Dam in galerie Van Dam aan de Promenade 153 in Heerlen. Gratis entree.
SLAVKO DUJIC, leven voor de kunst
‘Slavko Dujić, leven voor de kunst’. Dat was de titel van de documentaire die Maurice Nijsten in 2022 maakte over leven en werk van de schilder en beeldhouwer. Het is ook de titel van de expositie van Slavko Dujić in galerie Van Dam in Heerlen.
Recente schilderijen en beelden toont de Kroatisch-Nederlandse kunstenaar en voor de eerste keer is zijn werk ook te koop. In het verleden wilde Slavko Dujić geen werk verkopen. Dat gold met name voor de schilderijen die geïnspireerd waren op het leed vaj de oorlog in voormalig Joegoslavië, de oorlog die hem in 1991 dwong om samen met zijn vriendin Draska Vudovic naar Nederland te vluchten.
Opgeleid in Banja Luka als leraar gaat Dujić na zijn komst naar Nederland schilderkunst studeren. Hij exposeert in binnen- en buitenland en sluit zich in 2020 aan bij het culturele broedplaats Werkplaats K in Kerkrade. In galerie Van Dam toont hij een serie recente abstracte doeken, vaak geïnspireerd op landschappen in KroatIë of elders. Tijdens de expositie is doorlopend de documentaire van Maurice Nijsten te zien.
Stacks Image 7699           

           


webdesign: - Quarks multimedia en marketing